Ja tenim guanyadora del concurs de logotips de l’Erasmus+ de biblioteques escolars realitzat en el nostre centre. L’equip docent de primer d’ESO ha estat l’encarregat d’escollir la proposta guanyadora mitjançant un formulari anònim amb els tres logotips finalistes. E l logotip guanyador ha estat el de l’Íria Torres, de 1rA, amb un 55,6% dels vots. Li hem passat el relleu a ella mateixa, l’Íria, perquè ens expliqui com va ser el procés de creació del seu logotip, què la va inspirar i quin significat té.

Sóc l’Íria Torres i m’han dit que el meu logotip ha estat el guanyador. Sóc alumna de 1r d’ESO de l’IE GREDA d’Olot. És el primer any que es fa secundària en aquest institut escola. Ha estat tot una nova experiència començar en un institut nou i dues de les tres tardes que tenim estem fent dos projectes. Un d’aquests projectes és el Comunica que està relacionat amb el projecte d’Erasmus+ de biblioteques escolars (que fem juntament amb l’escola les Escomes i l’escola Castanyer per aprendre d’altres països del món).

En una de les activitats que vam fer, els professors ens van comunicar que faríem un logotip cada alumne i que un jurat n’escolliria un que seria el guanyador. A mi quan em van proposar l’activitat em va semblar molt original i dins el meu cap hi havia una explosió d’idees; no sabia quina escollir. Al final com que no trobava quina podria ser la millor vaig fer una barreja de totes.

Vaig agafar el llapis i la goma i vaig començar a fer un esborrany. Trobava que quedava bé però el veia una mica apagat i buit. Primer vaig començar a dibuixar la bandera de la Unió Europea, després vaig pensar una bona estona i vaig veure que havia tingut una idea sorprenent: fer que les estrelles de la bandera fossin llibres, ja que el nostre projecte va relacionat amb les biblioteques i els llibres. Així ho vaig fer, quan vaig acabar de dibuixar tots els llibres encara pensava que li faltava color al meu logotip, per això vaig començar a pintar cada llibre amb el color de cada punt del logotip d’aquí l’institut, així representaria millor l’IE Greda. Finalment vaig decidir posar al mig les lletres: ERASMUS +.

La veritat és que no esperava que el meu logotip guanyés, perquè penso que també n’hi havia de molt macos, però estic molt contenta del treball que vaig fer per crear el meu logotip i com em va quedar.