Els alumnes de 1r d’ESO han participat a la Setmana de la Ciència 2023 (10-19 de novembre) fent una recerca científica real d’un material desenvolupat per l’Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia (ICN2) dins el projecte: «És net l’aire que respirem?».

Els alumnes han pogut treballar amb un material experimental nou que absorbeix el diòxid de carboni en diversos entorns, amb la finalitat, també, de quantificar el canvi climàtic. Aquest material, «LightNET», és semblant al guix i està format principalment per un material que absorbeix de manera natural diòxid de carboni. Quan absorbeix el diòxid de carboni, augmenta el seu pes.

S’han repartit mostres del material en diversos entorns del centre: punts interiors, exteriors, amb més afluència de gent, amb menys, al sol, a l’ombra, … Després de dies anotant les mesures d’absorció de CO2, han pogut treure’n resultats i conclusions. Els resultats s’han enviat al grup de recerca de ICN2 per analitzar com funciona aquest material i contribuir a disminuir l’escalfament global.

Ciència ciutadana manipulativa de Km 0.