Iniciem els projectes Erasmus+ col·laborant amb el centre Alytaus Saltiniu Progimnazij de Lituània. La setmana del 13 al 17 de maig hem rebut la visita d’alumnes i professors lituans. L’alumnat d’ambdós centres hem col·laborat en projecte “Accept your emotions”, duent a terme diferents activitats i compartint moltes experiències. Paral·lelament, dues professores de Lituània han realitzat un job shadowing per veure com treballem la inclusió i altres projectes del nostre centre.

Dilluns, el primer dia, hem anat a buscar tot el grup a Barcelona i hem aprofitat per fer de turistes per la ciutat: la Pedrera, la Catedral, la Plaça Sant Jaume, el Born i el mar. Un bon tret de sortida per una setmana a Catalunya!

El segon dia han tocat les presentacions sobre història i cultura catalana i lituana, hem fet una ruta a peu per Olot per conèixer els llocs més emblemàtics de la ciutat i, havent dinat, la Gisela Arimany, professora d’art, ha dut a terme un taller de pigments naturals a l’Hospici en el qual han pintat teles. Paral·lelament, els docents participants del jobshadowing han pogut conèixer el sistema educatiu català i els diferents projectes que s’imparteixen al Greda.

Dimecres, a l’equador de la setmana, el grup ha visitat Besalú. D’una banda, l’alumnat ha realitzat una cursa d’orientació per la població i, posteriorment, acompanyats per l’Imma Arquer, professora d’art, ha fet una activitat de landart en forma d’espiral amb materials de l’entorn. D’altra banda, els docents participants del jobshadowing han visitat l’Institut Escola de Besalú Salvador Vilarrasa, on han pogut conèixer el projecte educatiu del centre i assistit a algunes classes. Per acabar la jornada hem fet un berenar/sopar tots plegats a l’IE Greda.

El penúltim dia, dijous, ens hem endinsat en un entorn natural. En primer lloc hem descobert el projecte social de la Cooperativa La Fageda i, després d’una passejada pel bosc que dona nom a l’entitat, hem pogut visitar-lo amb carruatge. Ens hem escapat de la pluja pels pèls, i arribant al centre, hem pogut compartir jocs i una xerrada ben distesa al voltant d’un te calent.

El divendres, per acabar la setmana, els alumnes lituans han assistit a dues classes de 3r d’ESO: educació física i plàstica. A educació física han sigut els alumnes catalans els encarregats de preparar les activitats de la sessió, mentre que a la classe de visual i plàstica els alumnes lituans i catalans han creat conjuntament un mural amb alguns dels valors més representatius de cada país. Per altra banda, els docents lituans participants del jobshadowing han assistit a una classe de música de primària i han pogut conèixer els programes de diversificació curricular que es duen a terme a l’IE Greda. Finalment, hem esmorzat plegats abans que les llàgrimes d’una setmana plena d’experiències marquessin el comiat.