Si esteu dubtant de si podria tractar-se d’un Bansky, us informem que ha estat realitzada per alumnat de 3r d’ESO i és el producte final del crèdit de síntesi ‘Art urbà i pintura mural’. Com podeu veure, es tracta d’una petita intervenció artística on hi apareix el logo del centre i siluetes d’ocells diversos que emprenen el vol amb diferents ritmes, alçades i direccions. Pretén representar la diversitat, el procés migratori i l’aprenentatge al llarg de la vida.
Durant dues jornades, 20 i 21 d’abril, l’alumnat s’ha endinsat en la cultura urbana i el ‘street art’, tot adquirint els sabers i competències necessàries per tal d’elaborar una obra d’art mural. Les activitats han inclòs una ruta per l’art urbà d’Olot (Barri de Sant Miquel), una visita guiada a les aules-taller de l’Escola d’Art d’Olot i una observació dels estudiants del Grau Mitjà en Revestiments Murals. També han realitzat un taller d’estargit, una de les tècniques d’art més emprades en l’art de carrer.
D’aquesta manera, l’alumnat ha pogut viure en primera persona el procés de creació artística, tot convertint-se en artistes emergents, i transformar la fredor i la monotonia del gris del formigó en colors múltiples i siluetes diverses que fan més bonic i agradable l’espai que totes i tots compartim.