
Aquest matí a la sala infantil de la Biblioteca Vayreda ha quedat inaugurada l’exposició: Les llengües del món, que hem elaborat els alumnes de 1r d’ESO.
Hem investigat sobre les llengües del món, i ens ha sorprès veure la diversitat de llengües que hi ha, els parlants, els habitants, la quantitat que estan en perill d’extinció i són desconegudes.
Durant aquest trimestre hem fet una activitat sobre les llengües minoritàries que consisteix a fer un pòster sobre alguna llengua i explicar-ne alguns aspectes rellevants. En el cartell hi ha codis QR que expliquen tota la informació en altres llengües que parlem els alumnes a casa.
Nosaltres considerem que les llengües són molt importants, ja que constitueixen una part de la cultura del món i fan que hi hagi diversitat lingüística.
Com a exemple, citarem algunes de les famílies lingüístiques més representatives: la que ens toca de més a prop és la indoeuropea en què trobem cartells de per exemple l’occità, maltès, albanès, asturlleonès, furlà i el georgià; també hi ha la família altaica com per exemple el mongol o kisi, o bé d’altres com ara la família sinotibetana, la família afroasiàtica, la família nigerocongolesa, la família ameríndia i la família uràlica.
En aquesta exposició trobareu una petita mostra de les llengües minoritàries al món com ara: la maia, l’asturlleonès, la xerpa, l’al·lanès, el gal·lès, el guaraní, el georgià, el furlà, l’occità, el dakota, el kisi, el telugu, el hawaià, el mongol i el maltès.
Us agraïm que l’aneu a visitar i esperem que, igual que nosaltres, us interesseu per conèixer les diferents llengües i observeu amb atenció els cartells. N’hi ha alguna que no es consideri llengua minoritària?