El periodista Joan Gonzàlez, ideòleg de Nextus, ens ha visitat a l’IE Greda per donar-nos alguns consells i idees sobre com fer un bon documental.

Aquest curs els alumnes de 2n d’ESO estem fent un projecte anomenat 1, 2, 3 acció que té per objectiu realitzar un documental en grups col·laboratius. Per equips de treball hem fet una sessió en què hem presentat les nostres propostes al periodista. Per exemple, hem exposat temes com ara “Les dones en l’esport”, “El salt d’obstacles”, “I després de l’ESO què?”, “Les formigues” o “Joves amb estrella”. Després de cada exposició, Gonzàlez ens ha donat molts consells per millorar els projectes.

El proper 2 de maig hi haurà una mostra de documentals al CCCB de tots els centres que participen en el projecte Nextus.

QUI ÉS?

En Joan González és un dels pioners dels documentals a casa nostra. Ha produït més de 150 documentals, alguns premiats a la Berlinale i seleccionats a festivals com INPUT o Sundance.Gonzàlez va ser nomenat Membre d’Honor de l’Acadèmia del Cinema Català l’any 2022 i va rebre el premi europeu EDN 2013 per la seva contribució al desenvolupament de la cultura documental al sud d’Europa.