Els dos dies anteriors a setmana santa els vam dedicar a les jornades Fem Cultura!, que aquest any hem dedicat a l’esport. Durant aquests dies, els alumnes de 1r d’ESO van realitzar diverses activitats relacionades amb l’esport.

El dijous els alumnes podien escollir entre dues activitats: anar a una hípica a fer diverses activitats en cavall, o anar en caiac a l’estany de Banyoles. Els alumnes que van escollir la primera opció van anar a l’Hípica Bosquerós de Serinyà. Primer van conèixer els cavalls, van ensenyar-los a entendre i a tenir cura d’aquests animals i, després, van poder fer un tomb amb ells.

Per una altra banda, els alumnes que van escollir l’opció de fer caiac, van anar a Banyoles. En aquest cas l’activitat estava dividida en dues parts: fer la volta a l’estany caminant i recórrer l’estany a bord d’un caiac.

En acabar les activitats, els alumnes que havien anat a l’hípica es van reunir amb els que eren a Banyoles i van dinar tots junts al parc de la Draga, on també van gaudir de temps lliure fins l’hora de tornar cap a l’institut.

El divendres van fer una activitat d’orientació, preparada per l’entitat Gastant Keks. Primerament van realitzar un brífing al parc del Morrot, on els membres de la mencionada entitat els van explicar en què consistia l’activitat, el temps del que disposaven i com havien d’afrontar la prova. A més, es va entregar un dispositiu electrònic a cada grup per marcar els punts pels que passessin i un mapa amb diversos objectius marcats.

En marcar el tret de sortida els alumnes tenien dues hores per passar per tants punts com fos possible, ja que l’equip que aconseguís més punts, guanyaria. Es tractava, doncs, d’entendre’s amb el propi equip, planejar una estratègia i orientar-se correctament.

Una vegada anunciats els guanyadors i finalistes, vam tornar cap a l’institut per deixar les aules netes i despedir-nos per les vacances de setmana santa.