Aquest dissabte 30 de gener s’ha celebrat el dia de la Pau. Des de l’Institut Escola Greda ens hem sumat a aquesta diada i hem intentat impregnar el nostre centre educatiu de la cultura de la Pau. 

Des d’infantil i primària han preparat una cançó sobre la Pau i han decorat coloms amb diferents formats. I com a fil conductor s’ha anat treballant la resolució positiva dels conflictes.

Des de secundària també hem treballat en una doble via, per una banda hem estudiat els conflictes bèl·lics a partir del Gernika, tot un símbol de la pau arreu del món. Aquesta obra d’art ens ha obert  les portes de la Guerra Civil Espanyola, ja que és la guerra més pròxima al nostre país. També hem aprofitat per treballar les relacions més pròximes a partir del maltracte al bon tracte i fomentant la comunicació no violenta.

 

Aquesta mural sobre el quadre de Gernika de Pablo Picasso, l’hem pintat de manera cooperativa tot l’alumnat de primer d’ESO. I hem treballat la nostra memòria històrica, per rebutjar qualsevol manifestació de violència o guerra al nostre país o arreu del món. 

Aquí teniu l’enllaç o el codi QR a l’article fet pels propis alumnes i exposat a l’entrada de l’institut escola.