BLOC 2

Alumnes d’I5

Amb els nens i nenes d’educació infantil vam començar a treballar el projecte Àlber a partir de  l’observació d’una creació artística feta per una professora del nostre Institut Escola, la Gisela Arimany.

De l’observació de la creació de l’obra vam fer un dibuix de tot allò que vam veure fer.

A partir d’aquí vam fer una pluja d’idees i ens van sortir diferents categories: els colors, la natura, les formes, les ratlles, els objectes….

Durant el curs anirem desenvolupant aquestes categories a partir dels seus interessos i aprendrem moltes coses!

Alumnes de 1r

Amb els nens i nenes de 1r vam començar a treballar el projecte Àlber a partir de  l’observació d’una creació artística.

L’observació de l’obra ens va portar a l’elaboració de cinc categories: la natura, l’escriptura, les coses, la plàstica i les formes. Durant el curs anirem desenvolupant aquestes categories i aprendrem moltes coses!

Vam escollir començar a treballar la categoria de la natura però ens vam trobar que dins la natura parlàvem de persones, plantes i animals.

Després de meditar-ho vam començar per les persones i estem descobrint com som per dins.

Estem aprenent moltes coses i n’aprendrem moltes més!

Alumnes de 2n

Els nens i nenes de 2n estem duent a terme el nostre projecte Àlber. Aquest curs vam començar el projecte amb l’observació d’una creació artística. A partir d’aquí, vam plasmar-ho i parlar del procés i tot allò observat.

N’hem extret quatre categories: els materials, les formes, l’art i la naturalesa. Hem titulat el projecte “Art amb fulles” i hem iniciat el treball de la categoria de l’art. 

Tots i totes ens preguntàvem quines coses són art i, partint de la idea que l’art és pintar i dibuixar, hem anar descobrint que també són moltes altres coses.

Hem treballat les diferents formes d’art, els artistes, les emocions que ens desperten les creacions i, finalment, l’art a diferents països del món. Hem elaborat uns cartells expositius de l’art al món i, amb tot, hem acabat definint molt més profundament què és l’art.